Klimapolitiet

De "nødvendige" massakrer


Udkommet 24.10.19.

”Klimapolitiet” er en ny spændingsroman, som foregår et stykke ude i fremtiden. 

Klimaændringerne er for alvor begyndt at slå igennem med oversvømmelser og ekstreme temperaturer. Strømmen af klimaflygtninge fra Mellemøsten og Afrika er eksploderet, og de europæiske regeringer er handlingslammede. En organisation ved navn Klimapolitiet tager magten og gør det beskidte, men “nødvendige” arbejde: At bekæmpe flygtningene med alle midler ud fra tankegangen: “Det er dem eller os”.

Hovedpersonen, Markus Schmidt, arresteres og tvinges til at deltage i massakrer på flygtninge. Han kaster sig derefter ud i en række hæsblæsende forsøg på at afsløre Klimapolitiets gruopvækkende metoder sammen med den britiske journalist, Heather Aldridge.  

Bogem er blevet positivt anmeldt af en af bibliotekernes lektører, hvilket foreløbig har resulteret i, at 44 stor bibliotekter har købt bogen. 

 I en omtale af romanen skriver Claus Brask, cand. mag i dansk og engelsk:

”Romanens pointe er, at vi vil give afkald på humanismen til fordel for en kynisk, nødvendighedens politik for at redde os selv. De højere temperaturer er ikke kun et spørgsmål om ændret vandstand og afsvedne afgrøder. Den største fare er måske den forandring, som bemægtiger sig vores menneskesyn!”

I en anmeldelse i "Bogvægten" står der bl.a.:

En fremtidsroman der tramper rundt i vores værste frygt. Vi er i 2030 og har ikke formået at reagere fornuftigt på hverken klimaproblemer eller flygtningekrise. Resultatet er, at blandt andet Amager, Lolland, Læsø og andre dele af landet er oversvømmet, og befolkningen er med helikoptere og skibe evakueret til nyoprettede flygtningelejre. Klimapolitiet har taget magten fra en svag regering, og hvor det tidligere var organisationens hovedopgave at holde øje med, hvordan befolkningen styrede sit ressourceforbrug, så er klimapolitiet nu blevet til en slags selvbestaltet grænsevagt, der skal forhindre flygtninge i at nå ind til det centrale Danmark.

Markus er hovedperson. Han er jurist, men på grund af udviklingen på arbejdsmarkedet, er det umuligt for ham at finde arbejde, og han og hans kone lever af hendes indtægter fra prostitution.

I dette slemt pressede samfund, bliver Markus meldt til Klimapolitiet, fordi han gribes i at bruge benzin i weekenden. Hos Klimapolitiet bliver han og andre lignende kriminelle trænet i våbenbrug, og efter kort tid bliver de sendt til Lampedusa og siden Etiopien, hvor de i bogstaveligste forstand skal bekæmpe flygtninge fra Afrika.

Netop i forbindelse med denne bekæmpelse kommer nogle bemærkelsesværdige scener, der meget vel kunne være inspireret af Coppolas film fra 1979 Dommedag nu. Det er seriøst skræmmende, og Markus bliver trods sin deltagelse i handlingerne også skræmt. Så da han får tilbudt job i Klimapolitiet, tøver han ikke, men går ind i det for at slås for humane vilkår for flygtninge. Det bliver ikke nogen helt let kamp, og han møder en ualmindeligt sejlivet modstander.

Scenariet er godt opbygget, og stemningen svinger mellem håb og dystopi.

Klimapolitiet, der er på 198 sider, kan købes for 169,00 kr. her:

 

https://premierskilte.dk/shop/bog-klimapolitiet-skoenlitteraer-976p.html?fbclid=IwAR3Xt3UmzsZo9zwnY-SFy7e-iJu_hJeIoZbdRIc3uynBa9zIQRLUI6dsI0M

 

 

Klimapolitiet” er udgivet på forlaget Trykværket – med støtte fra Veluxfonden'''

Anmeldelser:

  • Når man læser "Klimapolitiet" tages man på en hæsblæsende og medrivende rejse i et dystopisk univers, hvor råhed og kynisme hersker i et klimapolitisk mareridt, og hvor gode intentioner hos en samvittighedsfuld og moralsk hovedperson ofte på forstemmende vis kommer til kort. Bogen er velskrevet med godt schwung i en vekselvirkning mellem det beskrivende og det refleksive. De mange interessante sproglige billeder og futuristiske finurligheder er forfatterens særlige stil. Bogen er derfor en vellykket roman med et originalt og særdeles relevant plot i en klimapolitisk optik, hvor Kim Engelbrechtsen giver sit særlige bud på de udfordringer, vi vil kunne få, hvis vi ikke kan undgå den globale opvarmnings konsekvenser og fællesskabets tragedie." Dorthe Stigsdatter Askgaard, læge. "

  • "Kim Engelbrechtsens forfatterskab er karakteriseret ved medrivende historier fortalt med et sprogligt drive, der gør, at man aldrig keder sig eller har spor lyst til at lægge bogen fra sig. Jeg tror, at det er denne evne til at få historier og sprog til at tale sammen, som gør læsningen så frydefuld og historierne så levende og ikke mindst - som hans seneste bog - uhyggeligt vedkommende". (Jørgen Gehl, arkitekt). "