En ungdomskrimi


Bogen, der udkom på Forlaget Cadeau i 2009, henvender sig til unge fra 12-16 år, og handler om Bo og hans sjove, men alkoholiserede far, der holder sommerferie på en gammel gård på en lille ø i Jylland. Bo og hans fætter, Jens, og to veninder kommer på sporet af en forbrydelse.
Selv om det er en krimi med en spændende handling, leder man forgæves efter vampyrer og motorsave i den. Jeg har lagt mere vægt på at skrive en humoristisk bog om de unges tanker og følelser, og at beskrive deres udvikling, samt miljøet omkring dem. Jeg har skrevet i de unges sprog, uden at overdrive. Bogen rummer emner til diskussion for skoleklasser og derhjemme, blandt andet kunsten at leve i nuet, forelskelse, frigørelse og håndtering af skæbnens ”sabelhug”.

Ved udgivelsen skrev bibliotekernes anmelder/lektør, Inger Søndergaard:

"En spændende og velskrevet krimi, som også berører emner som forelskelse, skilsmisse, sygdom og død - set gennem drengeøjne. Bogen kan læses af børn fra 11 år, men indholdsmæssigt egner den sig også til drenge helt op til 16-års-alderen, der har svært ved at læse. Der foregår megen mystik og dramatik, da 15-årige Bo og hans far holder ferie på en lille ø i et forladt bondehus, hvor den to år ældre fætter Jesper kommer på besøg. Drengene finder hver en kæreste, og sammen afslører de unge en bande og opklarer også en gammel uopklaret mordsag. Sygdom, død og skilsmisse er et skæbnefællesskab, som de unge deler. Bos far, som er forfatter, har slået sig på flasken efter datterens død 1/2 år tidligere. Men vi hører mest om de to drenges heltemodige indsats i sagen om en ældre kvindes penge og død. Historien er skrevet i korte sætninger, i nutidens sprog. Bogen er illustreret med en række realistiske men lidt stive sort/hvide tegninger, der formidler den spænding, der bydes på".

Bogen kan købes for 35 kr. plus porto ved at sende en mail med navn og adresse til engelbrechtsen@pc.dk.