Om unge og selvmordI 2002 tog min søn, Jakob, sit eget liv - stærkt indspireret af en hjemmeside med anvisninger og tegninger på, hvordan man begår selvmord. I 2004 fik jeg udgivet bogen "Lev stærkt - dø naturligt" på Ekstra Bladets Forlag ..

Vi får aldrig Jakob tilbage, men jeg viet en del af mit liv til at forebygge selvmordsadfærd blandt unge. I bogen fortæller jeg Jakobs historie og sender ham en række adresseløse breve med mine tanker og følelser.

Bogen rummer desuden interview med Jakobs venner og med 19-årige Joan, som - i modsætning til Jakob - overlevede sit selvmordsforsøg og i dag priser sig lykkelig over at være i live. Og så er der udtog af samtaler med gode fagfolk og eksperter, bl.a. souschefen for telefonrådgivningen Livslinien og selvmordsforskeren Unni Bille Brahe.

Bogen henvender sig i første omgang til de unge selv, og med sine tabeller og faktabokse vil den være et oplagt udgangspunkt for eftertanke og debat i klasseværelset: Hvor dyrebar er tilværelsen i grunden, og hvordan finder man vej ud af social isolation, kærestesorg, tungsind, ensomhed, identitetskriser, fremtidsangst og stress?

Jeg modtog Børnehjælpsdagens ”Lillebrorpris” for bogen samme år. 

Bogen er udsolgt, men den kan lånes på de fleste biblioteker.